Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień od 175zł.

Crunchy Worms Chrupiące robaki Kolendra 20 g

Kod: 29525
Brak oceny
zł26,89
W magazynie
Możemy doręczyć do:
6.10.2022

Ugotowane, przyprawione robaki gotowe do spożycia! Otwórz i chrup jak orzechy lub chipsy. Połączenie chili, świeżego czosnku i kolendry jest doskonałe do piwa lub dla tych, którzy po prostu kochają smak Azji.

Informacje szczegółowe

HODOWLA NA MAŁEJ PRZESTRZENI
HODOWLA NA MAŁEJ PRZESTRZENI
CHRONI ŚRODOWISKO
CHRONI ŚRODOWISKO
PEŁNE WITAMIN I MINERAŁÓW
PEŁNE WITAMIN I MINERAŁÓW
WYŚMIENITY SMAK
WYŚMIENITY SMAK
WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO
WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO

Opis szczegółowy produktu

JAK JEŚĆ

Można je włożyć do miseczki i tak po prostu zjeść, albo wykorzystać do innych eksperymentów kulinarnych. Wystarczy je otworzyć i położyć na sałatce. Można je też wykorzystać do przygotowania ciasta na chleb. Wyobraźnia nie ma tu granic. 
 

SKĄD SIĘ BIORĄ ROBAKI

Owady pochodzą z certyfikowanych hodowli i są przeznaczone dla gastronomii. Jest on hodowany, prażony i przyprawiany w ściśle higienicznych warunkach. 

Parametry dodatkowe

Kategoria: Suszone robaki
Waga: 0.02 kg
Skład: Tenebrio molitor larvae 99 %, sól 1 %.
Alergia: Chityna
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Producent: Crunchy s.r.o., Nové sady 988/2, 602 00, Brno
Bezglutenowe: Tak

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Założyciele Crunchy Worm, Jakub i Milan, zajmują się owadami od 2014 roku, kiedy to po raz pierwszy zaczęli igrać z pomysłem wykorzystania tego nietradycyjnego składnika do zaprezentowania egzotycznych potraw w ich restauracji podróżnika w Brnie - „Klub cestovatelů”. Ich "Owadowe Wieczory" wzbudziły ogromny podziw i zainteresowanie szerokiego grona osób, dlatego założyciele postanowili nadać całemu projektowi konkretną twarz i założyli projekt Kuchnia z owadami.

Wspólnie dopracowywali do perfekcji swoje przepisy kulinarne w ramach corocznego udziału w festiwalu Extreme Food w ścisłej współpracy z Uniwersytetem Mendla w Brnie. Wydali też pierwszą owadzią książkę kucharską „Owady na talerzu”, w której, oprócz przepisów z owadami, znajdują się informacje od czołowych czeskich naukowców zajmujących się entomofagią. Wszystko to doprowadziło w 2022 r. do powstania Crunchy Worm, który szybko wszedł na czeski rynek i dzięki chrupiącym robaczkom zdobywają podziw szerokiego grona odbiorców.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.