Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień od 175zł.

Crunchy Worms Chrupiące robaki z solą 20 g

Kod: 29523
1 ocen
zł26,89
W magazynie
Możemy doręczyć do:
6.10.2022

Upieczone, posolone robaki gotowe do jedzenia! Pikantny smak to stary dobry klasyk i doskonały początek entomofagii. Dzięki procesowi prażenia mają one lekko orzechowy smak, który podkreśla sól morska.

Informacje szczegółowe

HODOWLA NA MAŁEJ PRZESTRZENI
HODOWLA NA MAŁEJ PRZESTRZENI
CHRONI ŚRODOWISKO
CHRONI ŚRODOWISKO
PEŁNE WITAMIN I MINERAŁÓW
PEŁNE WITAMIN I MINERAŁÓW
WYŚMIENITY SMAK
WYŚMIENITY SMAK
WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO
WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO

Opis szczegółowy produktu

JAK JEŚĆ

Można je włożyć do miseczki i tak po prostu zjeść, albo wykorzystać do innych eksperymentów kulinarnych. Wystarczy je otworzyć i położyć na sałatce. Można je też wykorzystać do przygotowania ciasta na chleb. Wyobraźnia nie ma tu granic. 
 

SKĄD SIĘ BIORĄ ROBAKI

Owady pochodzą z certyfikowanych hodowli i są przeznaczone dla gastronomii. Jest on hodowany, prażony i przyprawiany w ściśle higienicznych warunkach. 

Parametry dodatkowe

Kategoria: Suszone robaki
Waga: 0.02 kg
Skład: Tenebrio molitor larvae 99 %, sól 1 %.
Alergia: Chityna
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Producent: Crunchy s.r.o., Nové sady 988/2, 602 00, Brno
Bezglutenowe: Tak

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Założyciele Crunchy Worm, Jakub i Milan, zajmują się owadami od 2014 roku, kiedy to po raz pierwszy zaczęli igrać z pomysłem wykorzystania tego nietradycyjnego składnika do zaprezentowania egzotycznych potraw w ich restauracji podróżnika w Brnie - „Klub cestovatelů”. Ich "Owadowe Wieczory" wzbudziły ogromny podziw i zainteresowanie szerokiego grona osób, dlatego założyciele postanowili nadać całemu projektowi konkretną twarz i założyli projekt Kuchnia z owadami.

Wspólnie dopracowywali do perfekcji swoje przepisy kulinarne w ramach corocznego udziału w festiwalu Extreme Food w ścisłej współpracy z Uniwersytetem Mendla w Brnie. Wydali też pierwszą owadzią książkę kucharską „Owady na talerzu”, w której, oprócz przepisów z owadami, znajdują się informacje od czołowych czeskich naukowców zajmujących się entomofagią. Wszystko to doprowadziło w 2022 r. do powstania Crunchy Worm, który szybko wszedł na czeski rynek i dzięki chrupiącym robaczkom zdobywają podziw szerokiego grona odbiorców.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.