Crunchy Worms Chrupiące robaki 20 g
.png?63ee3fb3)
.png?63ee3fdc)
.png?63ee4011)
.png?63ee4036)
Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
JAK JEŚĆ
Można je włożyć do miseczki i tak po prostu zjeść, albo wykorzystać do innych eksperymentów kulinarnych. Wystarczy je otworzyć i położyć na sałatce. Można je też wykorzystać do przygotowania ciasta na chleb. Wyobraźnia nie ma tu granic.
SKĄD SIĘ BIORĄ ROBAKI
Owady pochodzą z certyfikowanych hodowli i są przeznaczone dla gastronomii. Jest on hodowany, prażony i przyprawiany w ściśle higienicznych warunkach.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Suszone robaki |
---|---|
Skład: | Tenebrio molitor larvae 99 %, sól 1 %. |
Alergia: | Chityna |
Kraj pochodzenia: | Republika Czeska |
Producent: | Crunchy s.r.o., Nové sady 988/2, 602 00, Brno |
Bezglutenowe: | Tak |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Założyciele Crunchy Worm, Jakub i Milan, zajmują się owadami od 2014 roku, kiedy to po raz pierwszy zaczęli igrać z pomysłem wykorzystania tego nietradycyjnego składnika do zaprezentowania egzotycznych potraw w ich restauracji podróżnika w Brnie - „Klub cestovatelů”. Ich "Owadowe Wieczory" wzbudziły ogromny podziw i zainteresowanie szerokiego grona osób, dlatego założyciele postanowili nadać całemu projektowi konkretną twarz i założyli projekt Kuchnia z owadami.
Wspólnie dopracowywali do perfekcji swoje przepisy kulinarne w ramach corocznego udziału w festiwalu Extreme Food w ścisłej współpracy z Uniwersytetem Mendla w Brnie. Wydali też pierwszą owadzią książkę kucharską „Owady na talerzu”, w której, oprócz przepisów z owadami, znajdują się informacje od czołowych czeskich naukowców zajmujących się entomofagią. Wszystko to doprowadziło w 2022 r. do powstania Crunchy Worm, który szybko wszedł na czeski rynek i dzięki chrupiącym robaczkom zdobywają podziw szerokiego grona odbiorców.