Darmowa dostawa dla wszystkich zamówień od 175 zł.

Crunchy Worms Chrupiące robaki 20 g

64 ocen
zł17,90
Dostępne Dostępne Dostępne Dostępne Dostępne Wybierz wariant
Wariant
Możemy doręczyć do:
31.3.2023 31.3.2023 31.3.2023 31.3.2023 31.3.2023 Wybierz wariant

Upieczone robaki gotowe do jedzenia! Uwielbiasz smak sera? Czy uwielbiasz popcorn w kinie? To jest smak dla Ciebie! Otwórz i chrup jak orzeszki ziemne, chipsy lub popcorn. Wyjątkowo serowy i wyrazisty smak jest naszym ulubionym. To propozycja dla osób, które lubią oblizywać palce podczas oglądania filmów, dla osób, które lubią wyraziste smaki i dla tych, które nie boją się włożyć robaka do ust i przekonać się, że to wspaniała przekąska.

Informacje szczegółowe

Hodowla mało wymagająca ekologicznie
Hodowla mało wymagająca ekologicznie
Ładunek białka
Ładunek białka
Ogromna ilość składników odżywczych i minerałów
Ogromna ilość składników odżywczych i minerałów
Zrównoważone źródło składników odżywczych
Zrównoważone źródło składników odżywczych

Opis szczegółowy produktu

JAK JEŚĆ

Można je włożyć do miseczki i tak po prostu zjeść, albo wykorzystać do innych eksperymentów kulinarnych. Wystarczy je otworzyć i położyć na sałatce. Można je też wykorzystać do przygotowania ciasta na chleb. Wyobraźnia nie ma tu granic. 
 

SKĄD SIĘ BIORĄ ROBAKI

Owady pochodzą z certyfikowanych hodowli i są przeznaczone dla gastronomii. Jest on hodowany, prażony i przyprawiany w ściśle higienicznych warunkach. 

Parametry dodatkowe

Kategoria: Suszone robaki
Skład: Tenebrio molitor larvae 99 %, sól 1 %.
Alergia: Chityna
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Producent: Crunchy s.r.o., Nové sady 988/2, 602 00, Brno
Bezglutenowe: Tak

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Założyciele Crunchy Worm, Jakub i Milan, zajmują się owadami od 2014 roku, kiedy to po raz pierwszy zaczęli igrać z pomysłem wykorzystania tego nietradycyjnego składnika do zaprezentowania egzotycznych potraw w ich restauracji podróżnika w Brnie - „Klub cestovatelů”. Ich "Owadowe Wieczory" wzbudziły ogromny podziw i zainteresowanie szerokiego grona osób, dlatego założyciele postanowili nadać całemu projektowi konkretną twarz i założyli projekt Kuchnia z owadami.

Wspólnie dopracowywali do perfekcji swoje przepisy kulinarne w ramach corocznego udziału w festiwalu Extreme Food w ścisłej współpracy z Uniwersytetem Mendla w Brnie. Wydali też pierwszą owadzią książkę kucharską „Owady na talerzu”, w której, oprócz przepisów z owadami, znajdują się informacje od czołowych czeskich naukowców zajmujących się entomofagią. Wszystko to doprowadziło w 2022 r. do powstania Crunchy Worm, który szybko wszedł na czeski rynek i dzięki chrupiącym robaczkom zdobywają podziw szerokiego grona odbiorców.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz