Sens Proteinowy makaron bezglutenowy z białkiem świerszcza Soczewica 200 g
.png?63ee3fb3)
.png?63ee3fdc)
.png?63ee4011)
.png?63ee4036)
Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Bezglutenowy makaron z soczewicy z mąką ze świerszczy.
Wysoka zawartość białka. Czyste składniki. Nie zawiera glutenu i laktozy. 90% składników pochodzi z upraw ekologicznych.
Mąka świerszczowa ostatecznie w postaci większej mączki. Dlaczego potrzebujesz mięsa? Makaron SENS ma tak wysoką zawartość białka, że do przygotowania pełnowartościowego posiłku wystarczy go tylko doprawić. Doskonały sposób na włączenie zrównoważonego białka do regularnej diety.
Zawiera białko świerszcza, które jest tak samo wysokiej jakości jak białko wołowe czy rybne, a ponadto jest bogate w witaminy B12, żelazo i wapń. Do jej produkcji potrzeba 12 razy mniej paszy, 100 razy mniej gazów cieplarnianych i 2000 razy mniej wody niż w przypadku wołowiny. Niezrównane odżywianie w zrównoważony sposób. Spróbuj jedzenia przyszłości!
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Makarony i tapenady |
---|---|
Waga: | 0.2 kg |
Skład: | mąka z czerwonej soczewicy (90%), mąka ze świerszcza (10%) |
Alergia: | Chityna |
Kraj pochodzenia: | Republika Czeska |
Producent: | SENS Foods CZ s.r.o., Pernerova 676/51, Karlín, 186 00 Praha |
Bezglutenowe: | Tak |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
SENS to czeska spółka startupowa zajmująca się produkcją zdrowej żywności na bazie mąki świerszczowej. Ich proteinowe batony Pleasure Protein i Serious Protein przedstawiają alternatywny produkt spożywczy dla sportowców. W naszym można również znaleźć ich mieszankę Protein Blend, która dzięki smakowi i wartościom odżywczym zachwyci niejednego miłośnika sportu i fitnessu.