Wormup Duże opakowanie Chrupiące robaki z solą 80 g
Kod: 29229
.png?629d7ff5)
-min-1.png?629d7feb)
.png?629d7fff)
.png?629d8007)
Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Smak
Chrupiące robaczki są gotowe do podania, więc po prostu wrzuć je do miski i jedz. Nie możemy obiecać, że odważysz się ich skosztować, ponieważ większość ludzi nie ma odwagi. W końcu uprzedzenia to uprzedzenia. Ale możemy Wam obiecać, że jeśli się odważycie, robaki zaskoczą Was swoim pysznym smakiem ;-)
WORM UP to pierwsza czeska firma zajmująca się produkcją żywności z owadów.
Doświadcz czegoś nowego
Owady jadalne są powszechnym składnikiem diety większości mieszkańców świata. W tym np. w Japonii czy Meksyku. Zjadanie owadów nazywane jest entomofagią. I trafia na europejskie talerze. Wystarczy spróbować owadów, aby przekonać się, że są naprawdę dobre. W końcu to bliski krewny takich przysmaków jak homar i krewetki.
Owady jadalne są niezwykle zdrowe
Owady jadalne są doskonałym źródłem białka zwierzęcego. Ma go trzy razy więcej niż stek wołowy. Znajdziesz w nich głównie zdrowe tłuszcze nienasycone. I nie zawiera węglowodanów. Dodatkową zaletą jest duża zawartość wapnia, żelaza i cynku.
Idealne, gdy wieczorem najdzie Cię ochota na coś do jedzenia. Nawet jeśli dbasz o swoją wagę.
Czy jesteś w trakcie szkolenia? Prawdopodobnie masz już dość przesłodzonych batonów proteinowych. Zamień je na chipsy z robaków z odrobiną soli i chili.
W przeciwieństwie do dużych zwierząt, hodowla owadów może być prowadzona bez antybiotyków.
Przed przystąpieniem do pracy należy ugotować robaki. Zabija to wszelkie niepożądane bakterie i wirusy. Korzystne składniki odżywcze pozostają.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Suszone robaki |
---|---|
Waga: | 0.08 kg |
Skład: | Larwy pluskwiaków (98%), sól (2%) |
Alergia: | Chityna |
Kraj pochodzenia: | Republika Czeska |
Producent: | WormUP s.r.o. Žamberecká 483, 51754 Vamberk |
Bezglutenowe: | Tak |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Chrupiące robaczki po czesku!
WormUp to czeska firma założona przez małżonków Sloupenskich, która postanowiła przedstawić światu chrupiące robaczki jako jedzenie przyszłości pełne smaku. Ich celem jest przyjazna dla środowiska produkcja żywności czeskiego pochodzenia, a zarazem dążenie do zrównoważonej przyszłości dla naszej Planety.