Wormup Chrupiące robaki 20 g
.png?63ee3fb3)
.png?63ee3fdc)
.png?63ee4011)
.png?63ee4036)
Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Mogło Ci się wydawać, że skoro znasz już Chrupiące Robaki, to nic Cię nie zaskoczy. To nie bylibyśmy my. Chcieliśmy rozjaśnić okres Bożego Narodzenia 2020 tradycyjną świąteczną przyprawą. Ponieważ robimy słone przysmaki dla owadów, dodaliśmy trochę soli do cynamonu i cukru. Miała to być tylko edycja limitowana, ale stała się tak popularna, że w końcu postanowiliśmy uczynić z niej stały produkt.
Przyprawy
Klienci poprosili nas o zrobienie robaków cynamonowych, więc od razu się tego podjęliśmy. Po wielu próbach doszliśmy do wniosku, że Chrupiące Robaczki są najlepsze, gdy oprócz cynamonu dodamy do nich cukier i sól. To może być zaskakujące połączenie, ale kiedy go spróbujesz, twoje kubki smakowe zaczną błyszczeć, a początkowo nieco rozbieżna mieszanka smaków nagle zmieni się w doskonałą symfonię, której będziesz się poddawać. Przekonasz się, że nie będziesz mógł się nasycić tym wyśmienitym smakiem.
Popularne wśród dzieci
Podobnie jak robaki z serii Salt Crunch, robaki Salt Cinnamon są również bardzo popularne wśród dzieci. Ponadto dostarczasz im zdrowych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6 oraz dużej ilości białka, które są korzystne dla prawidłowego wzrostu.
Użyj strony
Chrupiące robaki to suszone owady jadalne poddane obróbce termicznej, które można jeść bezpośrednio po wyjęciu z opakowania. Podobnie jak inne warianty Chrupiących Robaków, ten wariant jest doskonałym przysmakiem przed telewizorem, na imprezach lub jako przekąska bogata w białko.
Jednak w porównaniu z innymi, znacznie bardziej podoba się dzieciom, które naprawdę uwielbiają słony cynamon. Możesz także udekorować słodycze chrupiącymi cynamonowymi robaczkami lub dodać je do słodkich dań.
Robaki Curry Crunchy można również znaleźć w pakiecie degustacyjnym Curry Crunchy Worms wraz z innymi produktami owadobójczymi o smaku curry, chili, soli i czosnku.
Metoda przygotowania
Robaki pochodzą z czeskiej hodowli. Przez kilka dni są głodzone, a następnie poddawane obróbce w celu dokładnego oczyszczenia. Następnie są one krótko gotowane, suszone i przyprawiane. Wszystko odbywa się z najwyższą dbałością o jakość i zachowanie wartości odżywczych.
Gdzie rozmnażają się robaki
Nasze larwy mącznika pochodzą z certyfikowanego gospodarstwa rolnego na Morawach, które spełnia wszystkie wymogi higieniczne. Są one trzymane w plastikowych skrzynkach z mączką zbożową. Od czasu do czasu dostarczane są im świeże warzywa jako źródło wody. Gospodarstwo jest bardzo suche, czyste i dokładnie wentylowane.
Co ciekawe, zgodnie z przepisami owady jadalne zaliczane są do kategorii zwierząt gospodarskich. W związku z tym owady są najczystszymi zwierzętami hodowanymi i przetwarzanymi. Zużywa on wielokrotnie mniej wody, paszy i ziemi niż inne zwierzęta gospodarskie.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Suszone robaki |
---|---|
Skład: | larwy mączniaka (96,7%), sól (2%), czosnek (1,3%) |
Alergia: | Chityna |
Kraj pochodzenia: | Republika Czeska |
Producent: | WormUP s.r.o. Žamberecká 483, 51754 Vamberk |
Bezglutenowe: | Tak |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.
Chrupiące robaczki po czesku!
WormUp to czeska firma założona przez małżonków Sloupenskich, która postanowiła przedstawić światu chrupiące robaczki jako jedzenie przyszłości pełne smaku. Ich celem jest przyjazna dla środowiska produkcja żywności czeskiego pochodzenia, a zarazem dążenie do zrównoważonej przyszłości dla naszej Planety.